mediaprimatv mediaprimatv

RAMADHAN TERAKHIR Episode 3
Part1


Part 2


sinopsis ramadhan terakhir banner
Drama Ramadhan Terakhir merupakan drama baru slot Samarinda di TV3. Drama Ramadhan Terakhir ni ditayangkan mulai 26 Julai 2011, setiap hari Selasa hingga Khamis jam 10.30 malam.
PELAKON RAMADHAN TERAKHIR
Esma Daniel (Hisham)
Fazlina Ahmad Daud
Tasha Shilla (Sakinah)
Aeril Zafril (Daniel)
Eyka Farhana
Nur Anzalna
PENGARAH
Ungku Ismail Aziz
SINOPSIS RAMADHAN TERAKHIR
Ramadan Terakhir mengisahkan Hisham seorang usahawan yang berjaya berusaha membimbing isteri dan anak-anaknya untuk kembali ke jalan yang benar di sisi agama Islam. Dia disahkan mengidap kanser kronik dan mempu untuk bertahan beberapa bulan saja lalu bertekad untuk membetulkan semula haluan hidup beliau yang begitu tercemar dengan pelbagai dosa sepanjang hidupnya.
Perubahannya itu telah dipandang sinis isterinya Mazni yang terus hanyut dibuai keenakan dan keseronokan. Apa lebih menyedihkan, anak lelaki mereka Daniel turut melakukan pergaulan dan perlakuan tanpa batas bersama teman wanitanya Rossa.
Pada masa yang sama Hisham sering bermimpi didatangi seorang wanita yang dikenali bernama Khadijah yang telah meninggal dunia. Kak Hawa, pembantu rumah mereka pula memutuskan untuk menamatkan perkhidmatannya. Kekosongan itu pula bakal di isi Sakinah seorang gadis bertudung, lemah lembut dan kukuh didikan agamanya. Pengambilan Sakinah sebagai pembantu rumah baru juga adalah satu agenda tersirat Hisham dalam melaksanakan misi kekeluargaannya. Siapakah sebenarnya Sakinah? Apakah maksud sebenar di sebalik kehadiran Khadijah dalam mimpi Hisham?
Oh ya, lagu tema Ramadhan Terakhir ni best. Tajuk OST Ramadhan Terakhir ni ialah Jangan Lupa Namaku. >> LIRIK LAGU JANGAN LUPA NAMAKU, VIDEO OST RAMADHAN TERAKHIR <<
Maklumat diambil dari kakyong.

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More